Eastern Orphean Warbler

Curruca crassirostris - Fauvette orphéane

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Sylviidés

  • Genus
    :

    Curruca

  • Species
    :

    crassirostris

Descriptor

Cretzschmar, 1830

Biometrics
  • Size
    : cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : -
Geographic range

Distribution

Description identification

Fauvette orphéane
♂ adult plum. post breeding
Fauvette orphéane
♀ adult plum. breeding

Eastern Orphean Warbler (Curruca crassirostris) is a species of bird in the Sylviidae family.

Subspecific information 3 subspecies

  • Curruca crassirostris crassirostris (se Europe to nw Iran)
  • Curruca crassirostris balchanica (n Iran and ne Iraq to se Turkmenistan and se Iran)
  • Curruca crassirostris jerdoni (s Kazakhstan to Afghanistan and w Pakistan)

Foreign names

  • Fauvette orphéane,
  • Curruca mirlona oriental,
  • toutinegra-oriental,
  • Nachtigallengrasmücke,
  • balkáni poszáta,
  • Oostelijke Orpheusgrasmus,
  • Bigia grossa orientale,
  • mästersångare,
  • Mestersanger,
  • penica majstrovská,
  • pěnice dlouhozobá,
  • Østlig Mestersanger,
  • idänorfeuskerttu,
  • lutniczka wschodnia,
  • Orfeja ķauķis,
  • Восточноорфейская славка,
  • ヒガシメジロムシクイ,
  • 东歌林莺,
  • 東方動聽林鶯,

Voice song and cries

Fauvette orphéane
♂ adult plum. breeding

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Fauvette orphéane
© 1996-2023 Oiseaux.net